Akinek van IPhone-ja annak ismerős lehet a "Viber" nevet viselő program, mellyel ingyen lehet küldeni sms-eketet és ingyenesen lehet hívni olyan ismerősöket, akiknek szintén fent van a program a telefonján.

A Viber végre megérkezett Android OS-re is (és persze itt is free)! Saját bőrömön tapasztaltam (sajnos), hogy a rendszer valóban ingyenes, de a program teljesen igényeli az internet használatot, így a szolgáltatók (Vodafone biztos - én az vagyok) az internet használati díjat vonják. Így ajánlom mindenkinek, hogy WiFi-re csatlakozzon és utána indítsa csak el a programot. Persze, aki gazdag, vagy akinek ingyen van a net, arra ez nem vonatkozik. :)

 

Program beszerzése (és telepítése) Android okostelefonunkra
Ugye, mint minden Android Operációs rendszerrel felszerelt telefon rendelkezik Android Market-el. Így a legegyszerűbb módon (telefonról) lépjünk be Google fiókunkkal az Android Market-be és írjuk be a keresőbe: "Viber". Ezután a találatok között elvileg az első ez lesz: "Viber : Free Calls & Messages". Természetesen ha már a program funkciói ingyenesek, akkor miért ne lenne ingyenes a letöltés is? Így kattintsunk rá, fogadjuk el az általános szerződési feltételeket és töltsük le, majd telepítsük telefonunkra.

Ugye, mint minden Android Marketből telepíthető programot telepíthetünk számítógépünkről a telefonunkra (úgy, hogy a telefon nincs is csatlakoztatva a számítógéphez), így a Viber-el is tehetünk így. Nincs más dolgunk, mint elmenni a https://market.android.com/ oldalra, bejelentkezni Google fiókunkkal (fontos, hogy ugyan az legyen, amivel a telefonunkon jelentkeztünk be(!) mivel a rendszer a Google fiókunkon keresztül látja, hogy milyen telefonunk van), majd a market keresőjébe beírni: Viber, vagy kattintunk a hiperlinkre (ami egyből elvisz a program market oldalára): https://market.android.com/details?id=com.viber.voip&feature=search_result

 

Viber aktiválása és használata röviden
Miután sikeresen feltelepült telefonunkra indítsuk el a programot. Elvileg az elején be kell importálni a telefon névjegyzékéből a tartalmat, majd azután a program egy popup (felugró) ablakban bekéri a telefonszámodat. Kiválasztod az országot, beírod a telefonszámod, majd a telefonodra pár másodperc múlva érkezik egy aktiváló sms. Nekem speciel automatikusan aktiválta magát a program, de ha valakinek nem tenné meg, akkor lehetőség van ezt a kódot manuálisan (kézzel) is beírni. Ha az aktiválással megvagyunk, akkor nincs más dolgunk, mint keresni olyan barátokat, akiknek szintén van Viber-jük! Egyébként a program azt is automatikusan elvégzi, hogy akiket importáltunk a névjegyzékedből személyeket, megvizsgálja kinek van közülük szintén Viber. A program alapjáraton a telefonunk grafikai felhasználó felületét (GUI) használja, így megtalálható a programban a telefonkönyv (Contacts), tárcsázó (Keypad), üzenetek (Messeges), beállítások (More > Settings) és egy amolyan előzmények menüponttal (Recents), ahol megtekinthetjük, hogy mik történtek velünk az elmúlt időkben, mialatt használtuk a Viber-t.

!!!FIGYELEM! A VIBER HASZNÁLATA CSAK AKKOR INGYENES, HA OYAN ISMERŐSÖDNEK ÍRSZ SMS-T, VAGY HÍVSZ FEL, AKINEK SZINTÉN VAN VIBER-JE!!! (Ezt a legegyszerűbb módon a "Contacts" menüpont alatt lehet ellenőrizni, ahol az ismerőseink mellett megjeleik a Viber embléma, ha rendelkeznek a programmal a telefonjukon.)


 

 

Üzenetküldés ismerőseinknek
A főmenüben menjünk a "Contacts"-ba, menjünk rá egy ismerősünkre (akinek van Viber-je), majd a "Free Message"-re. Ezután egy új (beszélgető) ablak jelenik meg, ahol írhatunk ismerősünknek. A program nagyon szépen elkülöníti egymástól az üzeneteket. Szép design-osan jeleníti meg az üzeneteket külön buborékokba. A saját üzeneteink jobbra (zöld háttérrel), míg az ismerősünk üzeneteinek buborékát balra (szürke háttérrel) igazítva jelenik meg.

 

 

Telefonos beszélgetés ismerőseinkkel
Az előző bekezdésben leírtakhoz hasonlóan. Menjünk a "Contacts" menüpontba, válasszuk ki ismerősünket (aki rendelkezik Viber-el). Utána katt a "Free Call"-ra és máris tárcsázza a telefon. Telefonálás közben a hang minősége az internet jelerősségétől függően változik állandóan. Viber három féle jelerősséget ismer: - Poor (gyenge),
- Average (átlagos)
- Excellent (kiválló)


Nekem az itthoni Wifi-mmel általában kiválló a jel erőssége, de szokott lenni átlagos is és úgy sem rossz a hang minősége.

 

 

Nagyjából ennyit szerettem volna bemutatni a programból. A lényeget tömören leírtam, remélem érthető nagyjából. Persze az ember ezt elsőre - program nélkül - nem tudja szóról-szóra követni, mert a funkciókat nem tudja kipróbálni, ellenőrizni. Éppen ezért ajánlom mindenkinek, aki először Viber nélkül olvasta el a bejegyzést, hogy tegye mégegyszer Viber-rel együtt. Sokkal könnyebben, hamarabb meg lehet érteni a program használatát. 

 
Kérnék mindenkit, hogy akinek hasznos volt ez a bejegyzés az like-olja és post-olja ki Ő is, hogy minél többen járjunk jól és kommunikálhassunk ismerőseinkkel INGYENESEN!

 

 

Címkék: google telefon free ingyen letöltés wifi ingyenes sms iphone call market android message android market ingyenesen telefonhívás viber

A bejegyzés trackback címe:

https://pontosanaz.blog.hu/api/trackback/id/tr253135491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit Varga 2013.05.02. 11:55:19

aktivaltam mindig semmi?

Nagyné Iszák Erika 2013.10.17. 08:20:06

Én telepítettem a vibert de azt irja le vagyok tiltva! Vóló színű elirtam a telszámot! Az lenne a kérdésem ha más sim kártyával ujra regisztrálok a régi kártyámmal fogom tudni használni? vagy mi ilyenkor a teendő?

KNorbee 2013.10.17. 22:36:49

@Nagyné Iszák Erika: Üdvözlöm! Az imént az e-mailem olvasva kaptam az értesítést, hogy Ön kommentet írt a bejegyzéshez. Az oldalt 2011 óta nem szerkesztem, de örülök, hogy legalább azóta felkeltrttem érdeklődését legalább egy embernek :).

Először próbálja meg törölni az alkalmazást, majd ismételt telepítés után újrapróbálkozni. Ha még mindig tiltást ír akkor próbálja másik sim kártyával, majd visszatéve az Ön által használt sim kártyát újszinkronizálva mennie kell a programnak. Remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel,
Norbee - Főszerkesztő

zebradani 2013.10.29. 14:47:07

Üdvözlöm! nekem az a gondom hogy mobilinternettel nem müködik, csak wifi-vel.5 mbps-os netem van a telefonon. Lehet hogy csak beállítási probléma?

Rajmika Tóth 2014.03.09. 19:07:23

Rossz mert csak anak lehet üzenetet küldeni akinek van vibere hűjeség

NaNa · https://csajokamotoron.hu 2014.05.19. 16:55:19

Az a bajom vele, hogy nem mutatja a program, hogy melyik ismerősöm van online. Anélkül nem lehet használni.

KNorbee 2014.05.19. 17:29:37

@NaNa: Szia NaNa. De bizony mutatja. Nem úgy mint mondjuk a Facebook, de mutatja. Ha szeretnél beszélgetni mondjuk Peti ismerősöddel akkor kattints a nevére a névjegyzékben, majd az Ingyenes üzenet opcióra és miután előugrott a chat ablak bal oldalon, felül az ismerősöd neve alatt megjelenik az, hogy Online vagy az, hogy Legutóbb elérhető: hh:mm

KNorbee 2014.05.19. 17:35:08

@zebradani: Szia Zebradani. Amit írtál érdekes, mert nekem még ilyesfajta problémát nem jeleztek és nem is jelentkezett. Az nem lehetséges, hogy a mobilszolgáltatód részéről nem korlátlan netet kapsz csak korlátlab Facebook-ozást? Egyre tőbb szolgáltató vezeti be azt, hogy a kisebbfajta mobilinternet-csomagjaikhoz nem rendelik hozzá a korlátlan böngészést csak egyes szolgáltatások korlátlan használatát, mint pl. a Facebook.

Ha a fent említettel nincs gondod, akkor próbáld meg frissíteni a Google Play-en keresztül a programot, mert a Viberre jellemző - ami egyébként más programra/szolgáltatásra nem, hogyha kiadnak egy frissítést a programhoz, akkor ha neked még a régebbi kliens van az okostelefonodon akkor vagy ledobál használat közben borzasztó sűrűn vagy épp be sem enged jelentkezni a Viber fiókodba.

Remélem tudtam segíteni. Ha további gondod akad vele jelezd nekünk!

Norbee

NaNa · https://csajokamotoron.hu 2014.05.20. 21:34:58

@Norbee [PontosanAz!] - Főszerkesztő: SZia! Igen, azt végül már megtaláltam, de kicsit bonyolult, ha telefonálni akarok, akkor ellenőrizni, hogy fenn van-e az illető éppen...

Amúgy a Contaps Appot használom, amibe integrálva van egy csomó közösségi oldal, és ott egy helyről elérek mindenkit.. ez meg teljesen külön van... nekem bonyolult. SMS-re jobb talán...

KNorbee 2014.05.20. 21:40:32

@NaNa: Én csak a kérdésedre válaszoltam :) több millióan élünk a bolygón, elénktárnak a fejlesztők több ezer community appot, nekünk annyi a dolgunk, hogy igényünknek megfelelően kiválasszuk és használjuk azt ami megfelel :)

NaNa · https://csajokamotoron.hu 2014.05.20. 21:47:15

Így van...
Még csak most ismerkedem vele. Még nem döntöttem el, hogy fogom-e használni.
Azt látom, hogy baromi sokan regisztrálva vannak, de alig páran vannak online...
Gondolom várnak az ingyenes korlátlan netre. :D

KNorbee 2014.06.01. 00:00:00

@NaNa: Igen, sokan használják és annak az oka, hogy nincsen olyan sok ismerősöd Online az az gondolom, hogy a korlátlan mobilnet nem forrott még ki Magyarországon csak az 5.000 Ft feletti havidíjas számlák keretében, amit nem minden ember engedhet magának meg sajnos. Ez Magyarország, itt élünk és ennél csak rosszabb lesz a saját véleményem szerint.

NaNa · https://csajokamotoron.hu 2014.06.01. 11:49:42

Mondjuk azzal nem értek egyet, hogy csak rosszabb lesz, de amúgy igen, így van...

NaNa · https://csajokamotoron.hu 2014.06.01. 11:50:20

Eddig csak a férjemmel tudtam Viberen beszélni, de vele amúgy is olyan csomagban vagyok, hogy ingyen beszélünk, úgyhogy kész pazarlás a netet fogyasztani miatta. :D

Dorinda41 2015.03.31. 21:07:50

Szia,

nekem nem jelenik meg, hogy üzenetem van valakitől. A whatsapp automatikusan kiírja. Valamit rosszul állítottam be, vagy ez nem is tudja?

KNorbee 2015.03.31. 21:40:08

Szia!

Nem tudom pontosan, hogy mire gondolsz. Talán arra, hogy ha kapsz üzenetet egy popup (felugró) ablakon értesülj róla? Azt alapértelmezetten elvileg a program beállítja és ha nem szeretnéd bizonyos partnereidnél, hogy megjelenjen akkor a beszélgetést balra elsöpörve (a képernyőt) van egy lehetőség, hogy "Intelligens értesítés". Azt ha kikapcsolod akkor nem fog felugró ablak előjönni csak az értesítési sávon kapsz figyelmeztetést. Ha ez megvan akkor próbáld meg frissíteni a Viber-t Play Store-ba, mert van mikor frissítik és ha nem frissíted a kliensed akkor nem megfelelően működik. Remélem tudtam segíteni. További kérdés esetén írj még :)

hama675 2017.12.04. 20:16:58

@Edit Varga: Szia van neked egy kódot a viber
süti beállítások módosítása