Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Akinek van IPhone-ja annak ismerős lehet a "Viber" nevet viselő program, mellyel ingyen lehet küldeni sms-eketet és ingyenesen lehet hívni olyan ismerősöket, akiknek szintén fent van a program a telefonján.

A Viber végre megérkezett Android OS-re is (és persze itt is free)! Saját bőrömön tapasztaltam (sajnos), hogy a rendszer valóban ingyenes, de a program teljesen igényeli az internet használatot, így a szolgáltatók (Vodafone biztos - én az vagyok) az internet használati díjat vonják. Így ajánlom mindenkinek, hogy WiFi-re csatlakozzon és utána indítsa csak el a programot. Persze, aki gazdag, vagy akinek ingyen van a net, arra ez nem vonatkozik. :)

 

Program beszerzése (és telepítése) Android okostelefonunkra
Ugye, mint minden Android Operációs rendszerrel felszerelt telefon rendelkezik Android Market-el. Így a legegyszerűbb módon (telefonról) lépjünk be Google fiókunkkal az Android Market-be és írjuk be a keresőbe: "Viber". Ezután a találatok között elvileg az első ez lesz: "Viber : Free Calls & Messages". Természetesen ha már a program funkciói ingyenesek, akkor miért ne lenne ingyenes a letöltés is? Így kattintsunk rá, fogadjuk el az általános szerződési feltételeket és töltsük le, majd telepítsük telefonunkra.

Ugye, mint minden Android Marketből telepíthető programot telepíthetünk számítógépünkről a telefonunkra (úgy, hogy a telefon nincs is csatlakoztatva a számítógéphez), így a Viber-el is tehetünk így. Nincs más dolgunk, mint elmenni a https://market.android.com/ oldalra, bejelentkezni Google fiókunkkal (fontos, hogy ugyan az legyen, amivel a telefonunkon jelentkeztünk be(!) mivel a rendszer a Google fiókunkon keresztül látja, hogy milyen telefonunk van), majd a market keresőjébe beírni: Viber, vagy kattintunk a hiperlinkre (ami egyből elvisz a program market oldalára): https://market.android.com/details?id=com.viber.voip&feature=search_result

 

Viber aktiválása és használata röviden
Miután sikeresen feltelepült telefonunkra indítsuk el a programot. Elvileg az elején be kell importálni a telefon névjegyzékéből a tartalmat, majd azután a program egy popup (felugró) ablakban bekéri a telefonszámodat. Kiválasztod az országot, beírod a telefonszámod, majd a telefonodra pár másodperc múlva érkezik egy aktiváló sms. Nekem speciel automatikusan aktiválta magát a program, de ha valakinek nem tenné meg, akkor lehetőség van ezt a kódot manuálisan (kézzel) is beírni. Ha az aktiválással megvagyunk, akkor nincs más dolgunk, mint keresni olyan barátokat, akiknek szintén van Viber-jük! Egyébként a program azt is automatikusan elvégzi, hogy akiket importáltunk a névjegyzékedből személyeket, megvizsgálja kinek van közülük szintén Viber. A program alapjáraton a telefonunk grafikai felhasználó felületét (GUI) használja, így megtalálható a programban a telefonkönyv (Contacts), tárcsázó (Keypad), üzenetek (Messeges), beállítások (More > Settings) és egy amolyan előzmények menüponttal (Recents), ahol megtekinthetjük, hogy mik történtek velünk az elmúlt időkben, mialatt használtuk a Viber-t.

!!!FIGYELEM! A VIBER HASZNÁLATA CSAK AKKOR INGYENES, HA OYAN ISMERŐSÖDNEK ÍRSZ SMS-T, VAGY HÍVSZ FEL, AKINEK SZINTÉN VAN VIBER-JE!!! (Ezt a legegyszerűbb módon a "Contacts" menüpont alatt lehet ellenőrizni, ahol az ismerőseink mellett megjeleik a Viber embléma, ha rendelkeznek a programmal a telefonjukon.)


 

 

Üzenetküldés ismerőseinknek
A főmenüben menjünk a "Contacts"-ba, menjünk rá egy ismerősünkre (akinek van Viber-je), majd a "Free Message"-re. Ezután egy új (beszélgető) ablak jelenik meg, ahol írhatunk ismerősünknek. A program nagyon szépen elkülöníti egymástól az üzeneteket. Szép design-osan jeleníti meg az üzeneteket külön buborékokba. A saját üzeneteink jobbra (zöld háttérrel), míg az ismerősünk üzeneteinek buborékát balra (szürke háttérrel) igazítva jelenik meg.

 

 

Telefonos beszélgetés ismerőseinkkel
Az előző bekezdésben leírtakhoz hasonlóan. Menjünk a "Contacts" menüpontba, válasszuk ki ismerősünket (aki rendelkezik Viber-el). Utána katt a "Free Call"-ra és máris tárcsázza a telefon. Telefonálás közben a hang minősége az internet jelerősségétől függően változik állandóan. Viber három féle jelerősséget ismer: - Poor (gyenge),
- Average (átlagos)
- Excellent (kiválló)


Nekem az itthoni Wifi-mmel általában kiválló a jel erőssége, de szokott lenni átlagos is és úgy sem rossz a hang minősége.

 

 

Nagyjából ennyit szerettem volna bemutatni a programból. A lényeget tömören leírtam, remélem érthető nagyjából. Persze az ember ezt elsőre - program nélkül - nem tudja szóról-szóra követni, mert a funkciókat nem tudja kipróbálni, ellenőrizni. Éppen ezért ajánlom mindenkinek, aki először Viber nélkül olvasta el a bejegyzést, hogy tegye mégegyszer Viber-rel együtt. Sokkal könnyebben, hamarabb meg lehet érteni a program használatát. 

 
Kérnék mindenkit, hogy akinek hasznos volt ez a bejegyzés az like-olja és post-olja ki Ő is, hogy minél többen járjunk jól és kommunikálhassunk ismerőseinkkel INGYENESEN!

 

 

Címkék: google telefon free ingyen letöltés wifi ingyenes sms iphone call market android message android market ingyenesen telefonhívás viber

A bejegyzés trackback címe:

http://pontosanaz.blog.hu/api/trackback/id/tr893135491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Edit Varga 2013.05.02. 11:55:19

aktivaltam mindig semmi?

Nagyné Iszák Erika 2013.10.17. 08:20:06

Én telepítettem a vibert de azt irja le vagyok tiltva! Vóló színű elirtam a telszámot! Az lenne a kérdésem ha más sim kártyával ujra regisztrálok a régi kártyámmal fogom tudni használni? vagy mi ilyenkor a teendő?

Norbee [PontosanAz!] - Főszerkesztő · http://pontosanaz.blog.hu 2013.10.17. 22:36:49

@Nagyné Iszák Erika: Üdvözlöm! Az imént az e-mailem olvasva kaptam az értesítést, hogy Ön kommentet írt a bejegyzéshez. Az oldalt 2011 óta nem szerkesztem, de örülök, hogy legalább azóta felkeltrttem érdeklődését legalább egy embernek :).

Először próbálja meg törölni az alkalmazást, majd ismételt telepítés után újrapróbálkozni. Ha még mindig tiltást ír akkor próbálja másik sim kártyával, majd visszatéve az Ön által használt sim kártyát újszinkronizálva mennie kell a programnak. Remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel,
Norbee - Főszerkesztő

zebradani 2013.10.29. 14:47:07

Üdvözlöm! nekem az a gondom hogy mobilinternettel nem müködik, csak wifi-vel.5 mbps-os netem van a telefonon. Lehet hogy csak beállítási probléma?

Rajmika Tóth 2014.03.09. 19:07:23

Rossz mert csak anak lehet üzenetet küldeni akinek van vibere hűjeség